Derma/Infaq Untuk Tahfiz Al Quran (ABADA)

RM 0.00
Rayuan Sumbangan Amal Jariah Bagi Membantu Meringankan Beban Kos Keperluan Asas dan Operasi
Kedah \ Baling
Details Descriptions
INSTITUT PENDIDIKAN ISLAM DAN TAHFIZ AL-QURAN (ABADA) adalah sebuah Institusi yang ditubuhkan atas dasar PENDIDIKAN DAN KEBAJIKAN (WAKAF), kami amatlah memerlukan bantuan dan sokongan berterusan daripada AHLI TABARRU' DAN PARA DERMAWAN BUDIMAN PRIHATIN untuk sama-sama berjuang dan berjihad menerusi INFAQ FI SABILLAH dalam bidang PENDIDIKAN ISLAM DAN AL-QURAN.

Firman Allah SWT sepertimana mafhumnya:

"MAKA APA-APA SAHAJA YANG KAMI SEDEQAHKAN, MAKA ALLAH AKAN MENGGANTIKANNYA DAN DIALAH JUA SEBAIK-BAIK PEMBERI REZEKI." Surah Saba' Ayat :36.

Kami AMAT MEMERLUKAN sumbangan bantuan keperluan asas dan operasi bagi memastikan KEBAJIKAN PELAJAR DAN GURU terjaga. Kami amat MEMERLUKAN sebanyak RM 50,000.00 SEBULAN bagi menampung kos keperluan asas makan minum pelajar terutama PELAJAR ANAK YATIM/MISKIN yang diberi PENDIDIKAN PERCUMA dan kos operasi termasuk membayar ELAUN GURU.

Tuan/Puan boleh MENYALURKAN sumbangan bantuan ini samada melalui Bantuan Zakat (ABADA adalah EJEN ZAKAT KEDAH) atau secara bantuan khas untuk tujuan seperti dinyatakan dalam brosur.

BERZAKATLAH DENGAN ABADA. ABADA telah dilantik sebagai EJEN ZAKAT SEKOLAH AGAMA (ESA) dibawah LEMBAGA ZAKAT NEGERI KEDAH (LZNK) dengan NO. TAULIAH ESA000033. Dengan perlantikan ini kami boleh menerima zakat bagi pihak Lembaga Zakat Negeri Kedah (LZNK) dan pembayar zakat akan mendapat RESIT RASMI LNZK dan boleh digunakan untuk potongan Cukai Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). EJEN ZAKAT HARTA DAN ZAKAT FITRAH. (Sila hubungi 019-479 1744  untuk sebarang urusan).

Institut Abada merakamkan JUTAAN TERIMA KASIH kepada semua yang telah menyumbang dan mewakafkan harta bagi membantu Institut ini terus berkembang dan beroperasi Selama lebih 25 tahun berkhidmat memberi pendidikan Islam Dan Al-Quran kepada Anak Negara Bangsa. Institut ini telah melahirkan lebih 1000 Huffaz dengan sokongan dan bantuan tuan/puan DERMAWAN BUDIMAN PRIHATIN. Hanya Allah SWT yang mampu memberi ganjaran yang sebaiknya kepada semua.

Firman Allah SWT yang mafhumnya:

"KAMU SEKALI-KALI TIDAK SAMPAI KEPADA KEBAJIKAN (YANG SEMPURNA), SEBELUM KAMU MENAFKAHKAN SEBAHAGIAN HARTA YANG KAMU CINTAI DAN APA SAHAJA YANG KAMU NAFKAHKAN MAKA SESUNGGUHNYA ALLAH MENGETAHUINYA." Surah Ali Imran Ayat :92.

LAYARI www.tahfizabada.com

Sebarang pertanyaan dan urusan resit boleh whatsapp 019-4791744 (Ustaz Zia).

https://wasap.my/60194791744

SEBARKAN & KONGSIKAN KEPADA KENALAN KITA.

Rebut peluang, tak boleh banyak sikit pun tidak mengapa yang penting kita ikhlas

Sila disalurkan ke akaun berikut:

Maybank  552059699076 atas nama INSTITUT PENDIDIKAN ISLAM DAN TAHFIZ AL-QURAN (ABADA)

Sumbangan berbentuk wakaf, Amal Jariah dan lain-lain juga kami terima dan boleh mendapatkan resit pelepasan Cukai sehingga 7% daripada pendapatan agregat anda.

Slip/Resit pembayaran bolehlah dihantar ke whatsapp :

Tel : 019-4791744

https://wasap.my/60194791744

Beserta maklumat berikut:

Nama:

No. IC :

Alamat:

NO.HP :

Jenis Zakat : Pendapatan/Simpanan/KWSP/DLL

Atau Tujuan Wakaf/Amal Jariah/DLL.

Atau datang terus ke pejabat kami di

INSTITUT PENDIDIKAN ISLAM DAN TAHFIZ AL-QURAN (ABADA)

Lot 2853, Kompleks Pendidikan Islam, Parit Panjang, 09200 Kupang, Baling, Kedah Darul Aman.

No. Tel Pejabat : 04-4766744

Kami adalah Ejen Sah Lembaga Zakat Negeri Kedah (LZNK). NO. EJEN : ESA000033. Boleh dapatkan Pengecualian Cukai LHDN. Kami juga berdaftar dengan Bahagian Pendidikan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Kedah (JHEAIK: 3/2002)
Waktu Solat Putrajaya
 • Imsak
  05:49 AM
 • Subuh
  05:59 AM
 • Syuruk
  07:10 AM
 • Zohor
  01:22 PM
 • Asar
  04:46 PM
 • Maghrib
  07:31 PM
 • Isyak
  08:45 PM

Doa Pilihan

Doa Menuntut Ilmu

اَللّٰهُمَّ اِنِّى اَسْأَلُكَ عِلْمًا نَافِعًا وَرِزْقًا طَيِّبًا وَعَمَلاً مُتَقَبَّلاً

Artinya: "Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu ilmu yang berguna, rezki yang baik dan amal yang baik Diterima. (H.R. Ibnu Majah)"

Senarai Kategori